Vi er huseiere!!!! :D

Da har vi endelig fått overtatt huset vårt! 😀 Helt rart å tenke på at ting har skjedd så raskt! Det har dessverre blitt litt dårlig med oppdateringer her midt i alt styret med flytting, klargjøring av huset/tomten og lignende, men nå er huset overtatt og vi er lykkelige eiere av et Tornerose Älvsbyhus. På grunn av jobb og svangerskapspermisjon som ikke begynner før om flere måneder, kan vi fortsatt ikke flytte inn helt, men min kjære har allerede kjørt noen flyttelass. Minitrollet har også fått en ny seng som er satt opp på det nye rommet så hun er storfornøyd.

Bilde

Dagen før overtakelsen skulle være, var vi innom huset for å kikke og vi så at noe av arbeidet ikke var ferdig. Derfor var vi egentlig forberedt på at det ikke kom til å bli noen overtakelse dagen etter (1.juli). De siste arbeiderne som var innom huset, fikk etter det vi forstod litt dårlig tid på seg. Dette førte til at vi ikke godkjente noen av overflatearbeidene som var i huset. Heldigvis ble disse klagene våre tatt alvorlig, og utbedret samme dag. Så da vi kom tilbake for ny overtakelse 3.juli var alle kommentarene vi hadde på overflatearbeidene utbedret. I tillegg ble det lagt en plan for når resten av de kommentarene vi hadde på huset skal utbedres. Heldigvis er det stort sett bare småplukk å peke på nå, og vi sitter med en opplevelse av at vi blir tatt alvorlig når vi kommer med kommentarer eller klager på noe.

Før overtakelsen hadde vi besøk av en takstmann som skulle se på huset og gi oss en lånetakst slik at vi kan gjøre byggelånet om til et vanlig boliglån. Han var veldig positiv til måten huset var bygget på, og ga oss en salgstakst på 3,950 000kr og en lånetakst på 3,650 000kr. Alt i alt har hele husprosjektet vårt med tomt, tomtearbeider og alt annet havnet på ca 3,200 000kr. Veldig kjekt at huset allerede er verd mer enn vi har gitt for det! 😀

Den nærmeste tiden nå vil vi fortsette å flytte inn esker på loftet og etterhvert vil vi begynne å lakke gulvet.  (litt av gulvet i stuen skal byttes ut på grunn av et hakk vi har fått under arbeidet som har vært i huset etter montering, så vi må vente til dette er utbedret).

Ellers har vi bestilt oss en ny seng! 😀 Så nå gleder vi oss til denne kommer i hus:

http://www.bohus.no/soverom/senger-og-madrasser/kontinentalsenger/ambassador-12-kontinental-180×200/

Her kommer litt flere bilder fra huset slik det ser ut for øyeblikket.

Bilde

Bilde

Kjøkkenet og den nye peisovnen

Bilde

Kontrastveggen i spisestuen

Bilde

Veggen der TV´en skal henge

Bilde

Andre delen av stuen

Bilde

Badet vårt

Bilde

Vårt soverom (det minste) Litt vanskelig å ta gode bilder av soverommene.

Bilde

Høye skap på soverommet vårt. Foreløpig mangler det innredning i alle skap (på kjøkkenet og), men dette skal det komme noen å fikse på.

Bilde

Mini sitt rom

Bilde

Bilde

Walk-in-closet på det største soverommet

Bilde

Walk-in-closet tatt andre veien. Her er også luken til krypkjelleren.

Ellers har vi vært på coop bygg og kjøpt en bod som vi har satt opp ute. Det har jo kommet et krav om at det skal bygges utvendig bod på minst fem kvadrat før man kan få huset godkjent til innflytting. Valget vårt falt på denne på 6,1 kvm:

https://coop.no/Lasse-Bod-61-m2_7393290002261.aspx

Siden vi skal lakke gulvet tar det nok en stund før vi kan oppdatere så mye mer med innredningsbilder her, men vi skal komme med oppdateringer så snart det skjer noe 😀

Categories: Uncategorized | 8 kommentarer

Innleggsnavigasjon

8 thoughts on “Vi er huseiere!!!! :D

  1. Gratulerer så mye med nytt hus:-) Veldig gøy å følge bloggen deres, og masse fine bilder:-)
    Vi gleder oss veldig til vi er kommet like langt… God sommer:-)

    • Tusen takk for det! Det går raskt unna når prosessen først er satt i gang 🙂

      God sommer til dere også! 🙂

  2. Caroline

    Hei! Så fint dere har fått det. Hva måtte dere ut med for tomt. Vi driver å sjekker opp hva et slikt hus vil koste oss, og vi har tomt. Mvh Caroline

    • Hei Caroline! Beklager sent svar! Vi ga ca 560 000kr for tomten pluss grunnarbeider på rett over 300 000kr. Trefelling er også noe som absolutt bør være med i budsjettet dersom det er mye trær på tomten. :o)

  3. Ida Therese Nilsen

    Hei. Fint hus og er dere kommet i hus nå? Synd at de bruker så lang tid. Vi har bygget Snøhvit og overtakelsen er denne uken. Jeg er sånn passe fornøyd med jobben og prosessen. Men synes jeg må ha veldig my kontroll på både byggesak og jobben i huset. De har foreksempel glemt og bestille ny situasjonstegning som skal til kommunen, for at kommunen kan skrive ferdigattest på huset. Dette måtte jeg sjekke om var i orden etter en Mail jeg fikk fra kommunen om at enkelte papirer mangler👎 dette vart forje uke😦dette er synes jeg er alt for dårlig, samt at vi har hadd mange slike feil under bygge perioden. Men jeg lurer på om dere måtte vaske huset selv før overtagelaen? Jeg ser jo at det er mye flekker i taket (vanskelig å vaske bort) og samme på kjøkkenet. Og vaskerom står det mye fra maleren og snekkerne:(

    • Hei Ida Therese! Når det gjelder byggeprosessen hadde vi nok litt av de samme opplevelsene som dere. Vi følte vi måtte dobbeltsjekke mye underveis. Det viste seg foreksempel at han som var oppført som elektriker på prosjektet ikke var elektrikeren vår likevel, for han hadde visstnok ikke fått bekreftet sitt pristilbud fra Älvsbyhus. Det ordnet seg veldig raskt, men på grunn av dette fikk vi ikke ordnet byggestrøm før grunnmuren kom på plass, og vi måtte låne strøm av naboen. Og det var ganske så tilfeldig at det ble oppdaget da, for kontaktpersonen vår som også skulle lede prosjektet visste visst ikke at det var noe problem der. Ferdigattesten var det også litt trøbbel med. Kommunen mente at det manglet et papir fra peismontør, noe det viste seg at det ikke gjorde… men Älvsbyhus ga oss aldri beskjed om at ferdigattesten ikke var i orden, så vi fikk egentlig ikke overnatte i huset før lenge etter overtakelse. Regner med at dere allerede har løst opp i papirene som mangler, men det er som sagt ikke sikkert at det faktisk mangler noe fordi om kommunen sier det.Vi hadde heldigvis en egen nettside hos kommunen der alle dokumentene som ble sendt inn i byggesaken vår ble skannet inn. Så da fikk vi ganske så god innsikt.Vi måtte også vaske ut selv. Det står i huspermen at er huseiers jobb. De fleste flekkene gikk vekk her, og de som ikke gjorde det klaget vi på og fikk malt over/fjernet. Vi sliter en del med tapetlim på taklistene. Det fikk vi ikke vekk ved overtakelse, og nå flasser det av. Håper dere er fornøyde med huset når alle disse irritasjonsmomentene er over.

      • Ida Therese Nilsen

        Talk for svar Kine:)
        Ja det er en del rot, å det har de virkelig fått hørt fra meg også.
        Vi tok over huset 22 mai, å ferdigattesten er ikke i boks. Jeg jobber med saken nå, de mangler revidert situasjonstegning fra Alvabyhus😩 jeg maste om dette i god tid, men han som hadde byggesaken har sluttet. Så nå er spm: hvem har ansvaret nå!!! Dette koster oss mye i mnd, for byggelån er veldig dyrt. Vi kan etter låven ikke flytte inn. Vi har skiftet ut hele kjøkkenet å satt inn nytt, la nye takplater på kjøkkenet ( taket var lagt inntil kjøkkenet) etter som at jeg ikke ville ha kjøkkenskap fra vifter og til vinduet. Det kjøkkenet som sto var av veldig dårlig kvalitet merket vi. Jeg synes at Finicen på listene var så dårlig, at jeg har lagt akryl og malt over. Vi la gulvet selv (heldig vis). Vi har en skade på talet på badet, en våteomsplate og det er et hull i skjøtet på gulvbelegget på badet( ikke sveiset godt nokk). Det er ikke lagt en bærebjelke i møne på utstilket og ene takbjelken er kjempe skjev. Litt vekt på taket så kan bærekontruksjonen på utstilket bli skjevt. Vi hadde en uavhengig fagmann inn i huset, som tok en vurdering. Mye dårlig jobb i 2 etg. Men heldigvis er han som skal utføre feil en veldig trivelig mann, som skulle ta taki dette nå. Men huset i seg selv blir veldig fint. Spesielt når vi kastet ut kjøkkenet å filkk modernisert det litt mere😄 har dere flytter inn nå, er dere fornøyd?

      • Hei igjen Ida Therese 🙂 Vi har flyttet inn ja, og trives veldig godt i huset! 🙂 Så kjedelig å høre at dere har hatt så mange store ting som ikke er i orden. Virker som dere har vært utrolig uheldige (eller at vi har vært heldige forsåvidt) Her er det som sagt overflatearbeidene som har vært værst. Vi har fortsatt en skade på peisen som ikke er ordnet, men det er peisleverandøren som er utrolig treig med… ikke Älvsbyhus. Vi har jo hatt takstmann inne, og han sa at huset i seg selv er veldig bra bygget. Kjøkkenet er jo ikke helt tipp topp nei, men det er ikke førsteprioritet for oss å bytte det. Vi har en del andre ting som loft, hage og garasje som skal gjøres først her vil jeg tro. Håper dere blir fornøyd etterhvert, og at alle feilene blir utbedret. 🙂

Legg igjen en kommentar

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.